Erektilna disfunkcija (ED) ili impotencija je zdravstveni, seksualni problem koji pogađa muškarce svih uzrasta. Muškarci pogođeni ED nisu u stanju da razviju ili održe erekciju dovoljnu za seksualni odnos uprkos tome što su seksualno stimulisani. Većina slučajeva ED je vaskularnog porekla.

Ovaj problem možete rešiti u našoj ambulanti, klinički dokazanom metodom, koja se koristi za lečenje različitih medicinskih stanja više od 30 godina, za koji urolozi koriste termin terapija udarnim talasima niskog intenziteta - fokus šokvejv.

Problem erektilne disfunkcije je najčešće posledica problema: krvnih sudova i smanjenog dotoka krvi u penis usled povećanih triglicerida,  dijabetesa, srčanih oboljenja (faktor rizika za srčane bolesti), povećane telesne težine (nedovoljna fizička aktivnost). U praksi se do sada pokazalo da problem osim u starijem životnom dobu, može da zahvati i srednju populaciju gde se prvi simpotmi pojavljuju sa 34, 35 godina. ED može dovesti do pada kvaliteta života, raskida partnerske veze, pada samopouzdanja, anksioznosti, depresije.

Simptomi erektilne disfunkcije mogu uključivati:

  • Problemi sa postizanjem erekcije
  • Problemi sa održavanjem erekcije

Dosadašnji način lečenja erektilne disfunkcije uključuje farmakološki podsticaj (PDE5 - inhibitori fosfodiesteraze tipa 5), primenu penilnih proteza, vakuum pumpe za penis.

Česta pojava kod muškaraca su rizična, instant rešenja u dobijanju erekcije u vidu tablete i gel kamagre, preparata na crnom tržištu u vidu tzv. turskog ili bahreinskog meda. Ovaj način konzumacije ovih supstanci nosi veliki rizik od nuspojava. Aktivna supstanca, način proizvodnje, čuvanja, način transporta i poreklo njih je upitno i kao takvo se nikako ne preporučuje!

ŠTA JE FSW - FOKUS ŠOKVEJV TERAPIJA?

Fokus šokvejv terapija za problem ED je potpuno bezbolan, neinvazivan i nehirurški tretman koji pomaže da se poboljša protok krvi u penisu. Svoj pun potencijal ima nakon 6 odrađenih terapija, gde kroz novu mrežu krvnih sudova imate ukupnu bolju snagu i kvalitet erekcije.

Terapije se rade u potpunoj privatnosti u našoj ordinaciji u odgovarajućem terminu koji unapred zakažemo. Tretman se radi jednom nedeljno u 6 uzastopnih nedelja i sam tretman traje između 15 i 20 minuta. Pregled i terapije radi profesor doktor Aleksandar Vuksanović, sa urološke klinike Kliničkog centra Srbije.

Za više informacija o terapiji, zakazivanju pregleda,  i sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na telefon 0614447544  ili e-mail-om na adresu

U nastavku pogledajte kratak video zapis kako funkcioniše focus shockwave terapija kod problema erektilne disfunkcije.

Više o samoj Shockwave terapiji, načinu delovanja i dodatne odgovore na česta pitanja možete pronaći OVDE.